Biele víno

(21)

Biele víno je vínny nápoj vyrábaný zo svetlého hrozna alebo hrozna so svetlou dužinou. Vyrába sa z rôznych odrôd hrozna, ako je chardonnay, sauvignon blanc, rizling alebo pinot grigio. Biele vína sa vyznačujú svojou svetlou farbou a osviežujúcou chuťou a vôňou. Sú ideálne pre letné dni alebo ako spoločník k jemným jedlám ako napríklad ryby alebo hydinové mäso. Biele vína sa vyrábajú v rôznych regiónoch po celom svete a každá oblasť má svoje vlastné špecifiká a štýly výroby vína.

1–20 z 21

Cena
Cena: 2 5 
Farba
Cukornatosť
Objem balenia (l)
Obsah alkoholu (%)
Obsah alkoholu (%): 1013
Krajina pôvodu
Značka

    Všetko o bielom víne

    Obľúbené sladké biele vína

    Rizling je ovocné, sladké a svieže biele víno, ktoré pochádza z Nemecka, ale dnes sa pestuje po celom svete. Môže byť sladké aj suché, v závislosti od toho, kde sa pestuje. Ďalšou skvelou odrodou je moscato, ktorý je ešte sladší ako rizling a často sa používa ako dezertné víno.

    Tramín: zázvor, grapefruit

    Moscato: hruška, medovka, citrón

    Rizling: zelené jablko, limetka

    Obľúbené suché biele vína

    Čo sa týka suchých vín, nedá sa nič pokaziť klasickým pinotom grigio. Pinot grigio (pestované v severnom Taliansku) má osviežujúcu, suchú chuť s nádychom sladkosti a kôry. Sauvignon blanc môže mať rôzne príchute od ovocných až po pikantné. Ako suchá odroda toto víno úžasne ladí so syrom a bylinkami.

    Pinot grigio: broskyňa, citrón

    Sauvignon blanc: grapefruit, zelené jablko

    Plné biele vína

    Hľadáte niečo, čo je trochu plnšie a robustnejšie? Vyskúšajte chardonnay. S bledo až tmavo zlatou farbou môže mať chardonnay ovocné alebo citrusové tóny v závislosti od toho, kde sa hrozno pestuje. Chardonnay má jedinečnú maslovú chuť. Je to vďaka starnutiu v drevených sudov. Keď chardonnay dozrieva v oceľových nádobách, má podobnú chuť ako sauvignon blanc. Tu je niekoľko návrhov plných bielych vín:

    Chardonnay: maslo, vanilka, žlté jablko

    Muškát: citrus, hruška

    S akým jedlo môžete spárovať biele víno?

    Biele víno môže byť spárované s mnohými rôznymi jedlami, ale všeobecným pravidlom je držať ho ďalej od červeného mäsa. Pokojne zlaďte svoju fľašu chardonnay s morskými plodmi alebo krémovým rizotom. Môžete tiež vyskúšať pinot grigio s kuracím mäsom alebo morskými plodmi.

    Najnovšie články v našom blogu

    Nenechajte si ujsť najnovšie ponuky a zľavy

    Vďaka odberu noviniek sa vždy dozviete o našich novinkách a zľavách.

    Čakajte prosím

    Prihlásenie bolo úspešné

    Prihlásením na odber noviniek súhlasíte so spracovaním osobných údajov.

    Informácie