Ružové víno
3 produkty
Ružové víno je vínny nápoj vyrábaný z tmavých odrôd hrozna. Počas výroby sú šupky v kontakte s muštom len obmedzený čas, čím sa z nich vylúhuje iba malé množstvo farebných pigmentov. Ružové vína sa vyznačujú svojou ružovou farbou a ich chuť a vôňa sa nachádza medzi červenými a bielymi vínami. Sú ideálne pre letné dni alebo ako spoločník k jemným jedlám ako napríklad ryby alebo hydinové mäso. Ružové vína sa vyrábajú v rôznych regiónoch po celom svete a každá oblasť má svoje vlastné špecifiká a štýly výroby vína.
Všetko o ružových vínach
Na výrobu ružových vín používajú vinári rovnaké odrody hrozna, ako v prípade červených vín. To, čo spôsobuje ružový odtieň, je odlišný proces fermentácie. Kým červené vína kvasia v kontakte so šupkami hrozna niekoľko dní či dokonca týždňov, ružové vína len niekoľko hodín. Čím viac zostáva víno v kontakte so šupkou hrozna, tým je jeho farba tmavšia. Každý región má inú metódu výroby týchto ružovkastých vín. Napríklad Francúzi používajú iné techniky ako Taliani, ale získavajú rovnakú paletu ružových odtieňov.
Aké jedlá sa hodia k ružovým vínam?
Ľahké a suché ružové vína sa dobre hodia k ľahkým jedlám, ako sú šaláty a jemné cestoviny. Môžu tiež dopĺňať niektoré druhy morských plodov. Ovocné ružové odrody chutia dobre s lososom, tuniakom, hermelínom, brie a jahňacím mäsom.
Nenechajte si ujsť najnovšie ponuky a zľavy
Vďaka odberu noviniek sa vždy dozviete o našich novinkách a zľavách.
Prihlásením na odber noviniek súhlasíte so spracovaním osobných údajov .